БОРАНИЈА НА ДАЛМАТИНСКИ НАЧИН: Спремљену на овај начин заволеће је и они који је не воле
Здраво јело које можете јести само или као прилог уз месо.

Foto: Bakina kuhinja
Састојци:
- 400 г бораније
- 2 већа кромпира
- 3-4 чена белог лука
- со, бибер и биозачин по укусу
- мало маслиновог уља
Припрема:
1. Кромпир огулити и насећи на коцке средње величине и кувати на средњој температури.
2. Кад омекша, у исту шерпу додати боранију (жуту или зелену, свеједно је). Кувати још 15-20 минута, па све добро оцедити.
3. Посолити, по укусу додати мало биозачина, соли и бибера и ситно исецкан бели лук (или бели лук у праху).
4. Све лагано прелити маслиновим уљем и конзумирати.
(Still)
Препоручујемо

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)