БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И СОЧАН ОБРОК ЗА ОВЕ ВРЕЛЕ ДАНЕ: Печени кромпири пуњени павлаком, сланином и сиром
ИАКО су врућине, неким гастрономским посластицама тешко је одолети, посебо оним које се брзо и лако спремају.
Данас вам доносимо рецепт за печене кромпире пуњене филом. Сигурни смо да ћете после да уживате у сласном укусу овог једноставног оброка.
Састојци:
4 велика кромпира
8 кришки сланине
130 г павлаке
60 мл млека
4 кашике путера
½ кашичице соли
½ кашичице бибера
130 г исецканог качкаваља
8 комада младог лука, исеченог
Рецепт за печене кромпире пуњене павлаком, сланином и сиром:
Загрејте рерну на 180 степени Ц. Пеците кромпир у загрејаној рерни док не омекша, око 1 сат, у зависности од величине кромпира. Оставите га на страну док се довољно не охлади. У међувремену, ставите сланину у дубок тигањ. Пржите на средње јакој ватри док не порумени. Оцедите, измрвите и оставите са стране.
Кромпир исеците на пола по дужини и извуците месо у велику чинију, а на кромпиру оставите корицу. У чинију убаците павлаку, млеко, путер, со, бибер, сир и половину младог лука. Мешајте смесу миксером док се добро не сједини и не постане кремаста. Кашиком сипајте смесу у издубљене половине кромпира, а по врху сваки поспите са преосталим качкаваљем, младим луком и сланином. Вратите кромпир у загрејану рерну и наставите да печете док се сир не отопи, око 15 минута. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)