БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И СОЧАН ОБРОК ЗА ОВЕ ВРЕЛЕ ДАНЕ: Печени кромпири пуњени павлаком, сланином и сиром
ИАКО су врућине, неким гастрономским посластицама тешко је одолети, посебо оним које се брзо и лако спремају.

Фото Shutterstock
Данас вам доносимо рецепт за печене кромпире пуњене филом. Сигурни смо да ћете после да уживате у сласном укусу овог једноставног оброка.
Састојци:
4 велика кромпира
8 кришки сланине
130 г павлаке
60 мл млека
4 кашике путера
½ кашичице соли
½ кашичице бибера
130 г исецканог качкаваља
8 комада младог лука, исеченог
Рецепт за печене кромпире пуњене павлаком, сланином и сиром:
Загрејте рерну на 180 степени Ц. Пеците кромпир у загрејаној рерни док не омекша, око 1 сат, у зависности од величине кромпира. Оставите га на страну док се довољно не охлади. У међувремену, ставите сланину у дубок тигањ. Пржите на средње јакој ватри док не порумени. Оцедите, измрвите и оставите са стране.
Кромпир исеците на пола по дужини и извуците месо у велику чинију, а на кромпиру оставите корицу. У чинију убаците павлаку, млеко, путер, со, бибер, сир и половину младог лука. Мешајте смесу миксером док се добро не сједини и не постане кремаста. Кашиком сипајте смесу у издубљене половине кромпира, а по врху сваки поспите са преосталим качкаваљем, младим луком и сланином. Вратите кромпир у загрејану рерну и наставите да печете док се сир не отопи, око 15 минута. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)