МЕДИТЕРАНСКА ПАСТА: Јело за пожелети, а тако је лако за припрему

Новости онлине

12. 07. 2024. у 16:00

Тестенина је увек добар, али и брз избор када је реч о спремању оброка. Може бити и за доручак и за ручак, а овај рецепт можете спремати у било које доба дана, без гриже савести. То је зато што рецепт за медитеранску пасту садржи мање од 400 калорија.

МЕДИТЕРАНСКА ПАСТА: Јело за пожелети, а тако је лако за припрему

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г тестенина по избору
  • 1 главица црног лука
  • 1 жута паприка
  • 1 мања тиквица
  • 2 чена белог лука
  • 4 кашике песта од парадајза
  • 1 шака спанаћа
  • 100 г ренданог качкаваља
  • 2 кашике маслиновог уља
  • со
  • бибер

Припрема:

Пре свега добро загрејте рерну.

Тестенину скувајте према упутству са паковања, са мало соли у води.

У већој шерпи загрејте уље и убаците ситно сецкан црни и бели лук и тиквице па зачините са соли и бибером. Пржите неколико минута док црни лук не промени боју и не омекшају остали састојци. Мешајте све време. Када се све ово деси, додајте песто од парадајза и кувајте све око један минут уз непрестано мешање.

Одаберите тепсију у којој ћете пећи јело, па сипајте смесу из шерпе. Тестенину оцедите и исперите под млазом хладне воде. Потом и тестенину сипајте у тепсију и промешајте да се све сједини. Поклопите поклопцем или чак алу фолијом и пеците 20 минута на 180 степени.

После овог времена, извадите тепсију и поспите спанаћ и рендани качкаваљ па вратите још 10 минута у рерну.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ПОКАЗАО ЈЕ НЕПОШТОВАЊЕ: Легенда Јувентуса критиковала Влаховића (ВИДЕО)