РАТАТУЈ: Неодољиво укусно јело за целу породицу
Француска кухиња је међу најукуснијим на свету, а рататуј је баш један од најпознатијих јела. Рецепт за рататуј је толико укусан, да просто нећете моћи да му одолите.
Састојци:
- 2 тиквице
- 1 мањи патлиџан
- 3 парадајза
- пола главице црног лука
- пола шаргарепе
- 4 чена белог лука
- 4 кашике маслиновог уља
- 200 мл пасираног парадајза
- мало сувог босиљка
- мало сецканог першуна
- со
- бибер
Припрема:
Пре свега загрејте рерну.
У већем тигању загрејте маслиново уље па убаците ситно сецкан црни и бели лук, па кад мало промене боју убаците ситно сецкану шаргарепу и динстајте око пет минута, док све не омекша.
Када се све то лепо уједначи, додајте пасирани парадајз и пустите да се на лаганој температури укрчка. Довољно је да динстате око 15 минута. Време је да зачините и сос ће се згуснути.
Тиквице и патлиџан ољуштите и исеците на колутове. У одговарајућу тепсију или ватросталну посуду поређајте усправно колутове поврћа и онда преко њега сипајте сос и премажите са мало маслиновог уља. Покријте алу фолијом и пеците око 30 минута. После овог времена, склоните фолију и пустите да се још мало пече док поврће не омекша.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
16. 07. 2024. у 21:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције
12. 07. 2024. у 16:28
БРЗИНСКИ ЛЕТЊИ РУЧАК: Пуњени патлиџан, одлична комбинација састојака и укуса
11. 07. 2024. у 14:00
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)