РАТАТУЈ: Неодољиво укусно јело за целу породицу

Новости онлине

17. 07. 2024. у 18:00

Француска кухиња је међу најукуснијим на свету, а рататуј је баш један од најпознатијих јела. Рецепт за рататуј је толико укусан, да просто нећете моћи да му одолите.

РАТАТУЈ: Неодољиво укусно јело за целу породицу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 тиквице
  • 1 мањи патлиџан
  • 3 парадајза
  • пола главице црног лука
  • пола шаргарепе
  • 4 чена белог лука
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 200 мл пасираног парадајза
  • мало сувог босиљка
  • мало сецканог першуна
  • со
  • бибер

Припрема:

Пре свега загрејте рерну. 

У већем тигању загрејте маслиново уље па убаците ситно сецкан црни и бели лук, па кад мало промене боју убаците ситно сецкану шаргарепу и динстајте око пет минута, док све не омекша.

Када се све то лепо уједначи, додајте пасирани парадајз и пустите да се на лаганој температури укрчка. Довољно је да динстате око 15 минута. Време је да зачините и сос ће се згуснути.

Тиквице и патлиџан ољуштите и исеците на колутове. У одговарајућу тепсију или ватросталну посуду поређајте усправно колутове поврћа и онда преко њега сипајте сос и премажите са мало маслиновог уља. Покријте алу фолијом и пеците око 30 минута. После овог времена, склоните фолију и пустите да се још мало пече док поврће не омекша.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ЛУКА МОДРИЋ СЕНЗАЦИОНАЛНО ОДЛАЗИ КОД ВЕЛИКОГ РИВАЛА? Фудбалски шок на помолу јер Реал не жели да понуди Хрвату нови уговор!