ПИЛАВ СА ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: За 30 минута имаћете савршен ручак

Новости онлине

18. 07. 2024. у 12:05

Пилав, или како га у турском и арапском свету зову пилаф, јесте јело од пиринча са месом или без њега. Оно што краси ово јело је једноставност, а опет има невероватно богатство укуса.

ПИЛАВ СА ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: За 30 минута имаћете савршен ручак

Фото: А. М.

Састојци:

  • 3 пилећа карабатака (или бело месо)
  • пиринач 3 шољице
  • вегета 1 кашика
  • со, бибер по укусу
  • црни лук 1 главица
  • вода по потреби

Припрема:

 Два до три карабатака ставите у 3 литра воде да проври. Када проври додајте кашику сувог зачина (вегете). Кувајте на средњој ватри док не уври за једно пола литра. То је отприлике неких пола сата можда и мало мање. Ако видите да вам је доста воде уврело, додајте још једну до две чаше. Када месо почне да се раскувава, склоните са рингле.

За пиринач свако има своју меру. Ретко ко мери пиринач на граме, него се обично мери на шољице. И то оне мање старинске од 1 дл. И једна та равна шољица иде по особи. Или две до три шољице иду на мали ђувеч плех. Ставите у шерпу пиринач и налијте воду три прста да огрезне. Не додајете ништа више. Кувате пиринач све док не престане да упија воду и док скроз набубри. То је рецимо 15 до 20 минута. Склоните са рингле па га пустите још мало да буде у шерпи неких 5 минута. Једну велику главицу црног лука ситно насецкајте и продинстајте на уљу. То динстате у ђувеч плеху. Изручите пиринач и све добро промешајте. Ставите месо из супе.

Кутлачом полако налијте супу да огрезне пиринач око пола прста изнад пиринча да буде. Полако мало измешајте, додајте бибер млевени по укусу и запеците у рерни на средњој температури око 15 до 20 минута. Ако треба додајте још једну кутлачу супе. Тако ће вам пилав бити лепо софтан, а не онако сув као што зна да буде код многих домаћица. Цака је у ствари у наливању супом и у претходном кувању пиринча.

(super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Не могу да верују уз коју песму је Србин ушао у ринг у Тирани (ВИДЕО)