ДАНАС СПРЕМИТЕ ОСЛИЋ КУВАН У ВИНУ: Савршено јело за укусан ручак
Ослић какав до сада нисте пробали.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг филета ослића
- 3-4 лимуна
- 1 празилук
- 1 шаргарепа
- 1/2 кашичице суве жалфије
- 1 кашика уља
- 100 мл белог вина
- 1 кашика густина
Припрема:
На дну шерпе распоредите колутове лимуна, преко ставите филете ослића, посолите и побиберите по укусу. Празилук и шаргарепу исеците на колутове и ставите преко рибе. Поклопите шерпу и ставите је у већу шерпу у коју сте сипали кључалу воду. Кувајте на пари 15-20 минута, односно док риба не омекша. На мало уља пропржите жалфију тек да замирише, додајте бело вино, со, бибер, па кувајте док се количина течности не преполови. Додајте густин размућен у мало воде и кувајте још минут-два да се сос згусне. Филете ослића послужите са сосом.
Препоручујемо

ЈЕЛО ОД КОБАСИЦЕ И ПРАЗИЛУКА: Јако је јефтино, скува се брзо, а укус је одличан
20. 07. 2024. у 09:00

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)