ДАНАС СПРЕМИТЕ ОСЛИЋ КУВАН У ВИНУ: Савршено јело за укусан ручак
Ослић какав до сада нисте пробали.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг филета ослића
- 3-4 лимуна
- 1 празилук
- 1 шаргарепа
- 1/2 кашичице суве жалфије
- 1 кашика уља
- 100 мл белог вина
- 1 кашика густина
Припрема:
На дну шерпе распоредите колутове лимуна, преко ставите филете ослића, посолите и побиберите по укусу. Празилук и шаргарепу исеците на колутове и ставите преко рибе. Поклопите шерпу и ставите је у већу шерпу у коју сте сипали кључалу воду. Кувајте на пари 15-20 минута, односно док риба не омекша. На мало уља пропржите жалфију тек да замирише, додајте бело вино, со, бибер, па кувајте док се количина течности не преполови. Додајте густин размућен у мало воде и кувајте још минут-два да се сос згусне. Филете ослића послужите са сосом.
Препоручујемо

ЈЕЛО ОД КОБАСИЦЕ И ПРАЗИЛУКА: Јако је јефтино, скува се брзо, а укус је одличан
20. 07. 2024. у 09:00

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

НЕМА КАМЕРА, РАДАРА, НИ ПОЛИЦИЈЕ: У Србији уведен НОВ НАЧИН мерења брзине - казне стижу на кућну адресу
СИСТЕМ који фунционише потпуно аутоматски.
03. 07. 2025. у 19:09
Коментари (0)