ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке
Гулаш који не садржи месо је врло лаган и припрема се за мање од сат времена.
Састојци:
- 2 кашике уља
- 320 г шампињона, исечених
- 2 ловорова листа
- 2 кашике свежег рузмарина
- 4 црвена лука исечена на четвртине
- 4 чена белог лука, танко насецкана
- 320 г танко исечених тиквица
- 600 мл повртног бујона
- 800 г леблебија из конзерве
- 1 кашика црвене паприке
- 4 кашике парадајз пиреа
- 700 г келерабе, ољуштене и исечене на коцкице
- 850 г кромпира, исеченог на коцкице
Припрема:
У великом тигању загрејте уље на средњој ватри и пржите печурке, ловор и рузмарин око 5 минута. Убаците лук и бели лук и пржите још неколико минута, док не омекша. Додајте тиквице, бујон, леблебије, црвену паприку и парадајз пире. Покријте и динстајте 40 минута док се течност не смањи у густ сос.
Око 25 минута пре краја кувања направите кашу тако што ћете келерабу да кувате 5 минута у проврелој води, а затим додајте кромпир и кувајте 15-20 минута док не омекша. Оцедите и изгњечите са доста бибера. Помешајте кашу са чорбом и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)