РЕЦЕПТ ЗА ЂУВЕЧ КАКАВ СУ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Јело које увек успе
Ђувеч је једно од оних јела за које вам није потребно ни велико искуство ни много времена за припрему. Идеалан је ручак на кашику, а задовољиће непца и љубитеља меса и поврћа.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 шоље пиринча
- 1 шоља грашка
- 1 шоља бораније
- 3 меснате паприке
- 2 парадајза или конзерва пелата
- 2 главице црног лука
- 100 мл уља
- 200 мл сока од парадајза
- 400 гр пилећег меса, део по избору
- со, бибер, млевена паприка
Припрема:
Црни лук исецкајте ситно, па га динстајте на уљу и мало воде. Паприку и месо исеците на коцкице, парадајз уситните.
Када је лук постао стакласт, додајте месо и још мало топле воде. Све добро измешајте и зачините, па динстајте око 10 минута.
Потом додајте паприку, грашак, боранију, парадајз и 200 мл топле воде. Оставите да се јело крчка око 30 минута на умереној темепратури.
После тог времена додајте пиринач и сок од парадајза. Када проври, долијте још воде и тако радите док се пиринач потпуно не скува. Ђувеч је готов када се пиринач скува, а сав вишак течности уври, јер би јело требало да буде густо.
Служите топло уз сезонску салату.
Пријатно!
(espreso)

ПРЕМИНУО ХАЛИД БЕШЛИЋ: Легендарни певач умро у 71. години
ЛЕГЕНДА народне музике, Халид Бешлић, преминуо је у 71 години, пренели су регионални медији.
07. 10. 2025. у 13:44

АЈДЕ АНГЕЛА, ШТА ЈЕ ОВО? Столтенберг тврди: НАТО био на корак од распада, Трамп брутално одговорио свима у Алијанси
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп умало је распустио НАТО 2018, али су га европски савезници успели да га убеде да ће повећати војну потрошњу, пише у својим мемоарима бивши генерални секретар блока Јенс Столтенберг.
07. 10. 2025. у 06:45

ЦЕЦА НЕУТЕШНА: Халид је био велика људина, никад нисам чула нешто лоше о њему
ПЕВАЧ Халид Бешлић преминуо је у 72. години, и растужио своје најближе, обожаваоце, али и колеге са естраде.
07. 10. 2025. у 14:43
Коментари (0)