РЕЦЕПТ ЗА ЂУВЕЧ КАКАВ СУ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Јело које увек успе
Ђувеч је једно од оних јела за које вам није потребно ни велико искуство ни много времена за припрему. Идеалан је ручак на кашику, а задовољиће непца и љубитеља меса и поврћа.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 шоље пиринча
- 1 шоља грашка
- 1 шоља бораније
- 3 меснате паприке
- 2 парадајза или конзерва пелата
- 2 главице црног лука
- 100 мл уља
- 200 мл сока од парадајза
- 400 гр пилећег меса, део по избору
- со, бибер, млевена паприка
Припрема:
Црни лук исецкајте ситно, па га динстајте на уљу и мало воде. Паприку и месо исеците на коцкице, парадајз уситните.
Када је лук постао стакласт, додајте месо и још мало топле воде. Све добро измешајте и зачините, па динстајте око 10 минута.
Потом додајте паприку, грашак, боранију, парадајз и 200 мл топле воде. Оставите да се јело крчка око 30 минута на умереној темепратури.
После тог времена додајте пиринач и сок од парадајза. Када проври, долијте још воде и тако радите док се пиринач потпуно не скува. Ђувеч је готов када се пиринач скува, а сав вишак течности уври, јер би јело требало да буде густо.
Служите топло уз сезонску салату.
Пријатно!
(espreso)

УМРО СРПСКИ ПЕВАЧ: Прославио се у познатом такмичењу
ДАНАС је преминуо певач Бранислав Банда, чувени поштар из такмичења „Никад није касно“.
21. 05. 2025. у 16:24

ИНЦИДЕНТ У ДРУГОМ КРУГУ ИЗБОРА У РУМУНИЈИ: Полиција извела председничког кандидата са бирачког места (ВИДЕО)
РУМУНСКИ председнички кандидат и лидер националистичке странке Алијанса за уједињење Румуна Ђорђе Симион и фаворит на прошлогодишњим поништеним изборима, Калин Ђорђеску, полиција је извела са бирачког места у Могошоаји (предграђу Букурешта).
18. 05. 2025. у 09:54

ДАЛИБОР ЈЕ НАЈВИШИ ЧОВЕК У СРБИЈИ: Стопало му дуго скоро пола метра, а ево колико је он висок (ФОТО/ВИДЕО)
НАЈВИШИ човека Србије Далибор Мицић постаје све познатије име света филма и маркетинга.
20. 05. 2025. у 13:28
Коментари (0)