КИШ ОД СПАНАЋА: Оброк за свако доба дана
Киш је оброк који готово сви воле и добро је дошао у свако доба дана. Можете га јести као ужину, може бити и део ручка, а слатко га је појести и за доручак ако остане од претходног дана. Много је састојака који могу доминирати овим јелом, али мало шта тако добро иде са тестом и сиром као спанаћ.
Састојци:
за тесто:
- 400 г брашна
- 100 г маргарина
- 1 кашичица соли
- вода
за фил:
- 400 г спанаћа
- 2 јајета
- 100 мл млека
- 250 г младог, мање сланог сира
- мало димљене сланине (опционо)
- со
- бибер
Припрема:
Умесите тесто од наведених састојака. Додајите воде толико да добијете уједначено, нелепљиво тесто.
Охладите га у фрижидеру око сат времена.
Спанаћ оперите лист по лист, па га ситно исецкајте.
Додајте му јаја, млеко, сир, а уколико волите мирис и укус сувог меса, ставите и без додатне масноће препржену сланину.
Развијте тесто, па га преместите у плех, да покрије и ивице. Преко њега сипајте фил, ставите у рерну загрејану на 200 степени.
Пеците док порумени.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)