ПРЕУКУСАН РУЧАК: Паприкаш са њокама
Постоје јела у нашој земљи која су традиционална и која жене углавном често спремају. Знамо за паприкаш са кромпиром, али рецепт за паприкаш са њокама одмах ће вас одушевити.

Фото: А. М.
Састојци:
- 450 г пилећег меса
- 1 паковање њока
- 1 главица црног лука
- 2 кашике брашна
- 2 кашике слатке паприке
- 4 кашике путера
- 2 кашике соса од парадајза
- 100 г киселе павлаке
- 1 л пилећег бујона
- мало соли
- мало бибера
Припрема:
На шерпи отопите путер на средњој температури, па убаците исецкане комаде пилетине на жељене комаде. Пржите све док пилетина не порумени уз повремено мешање док се све не сједини. Када пилетина буде готова, извадите из шерпе и ставите је на убрус да се цеди.
У исту шерпу сипајте ситно сецкан црни лук и динстајте док не промени боју, па додајте брашно, слатку паприку, со, бибер и сос од парадајза. Кувајте све заједно док се брашно не "раствори". Тек онда сипајте бујон и то постепено и мешајте да би се сви састојци сјединили равномерно.
У међувремену, скувајте њоке према упутству.
Појачајте температуру рингле и пажљиво убаците њоке у шерпу, па и пилетину и оставите да се све заједно кува до 15 минута. После тога искључите ринглу и сипајте павлаку, а можете да украсите и першуном приликом сервирања.
(ona)

ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ ДОЛАЗЕ НАДОМАК СРБИЈЕ?! Нове информације о месту сусрета двојице лидера
ВИШИ званичник у администрацији америчког председника Доналда Трампа рекао је да би састанак руског и украјинског председника Владимира Путина и Володимира Зеленског могао да се одржи у Мађарској, преноси Ројтерс.
19. 08. 2025. у 11:18

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ИЗ СВИХ УГЛОВА: 32 године млађа жена нашег глумца се скинула у бикини (ФОТО)
МАРИЈА је објавила читав низ фотографија. Она је позирала у бикинију и фотографисала се из свих могућих углова.
18. 08. 2025. у 22:13
Коментари (0)