ПИРИНАЧ НА ТРПЕЗИ: Рецепт за припрему са пилетином и шафраном
ИСПРОБАЈТЕ пиринач на мало другачији начин - са егзотичним зачином шафраном.
Потребно је:
600 г пилећег филеа, 3 свеже паприке (црвена, жута, зелена), кашичица шафрана, 3 кашике уља, 2 чена белог лука, кашика сувог биљног зачина
За пилав: 200 г басмати пиринча, кашичица шафрана, 100 г црног лука, 600 мл вруће воде, 2 кашике маргарина, 2 кашичице сувог зачина
За украшавање: салата по жељи
Припрема:
Пилећи филе исеците на крупније комаде, па га пропржите, на загрејаном уљу, са свих страна, а затим додајте ситно сецкану паприку. Поспите сувим зачином и динстајте око 10 минута додавајући воду. На крају умешајте шафран и исецкани бели лук.
Пиринач оперите и осушите. На загрејаном маргарину кратко пропржите црни лук исечен на колутове, додајте пиринач и заједно пржите око два минута. Након тога додајте воду, шафран и суви зачин.
Пилав кувајте на лаганој ватри 10-12 минута. Овако припремљен пиринач украсите салатом по жељи и послужите уз динстану пилетину.
БОНУС ВИДЕО:
ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)