ЉУТИ КОКОС: Испробајте необичан рецепт за јело са пиринчем
ДА ли сте некада пробали пиринач у комбинацији са феферонама?
Фото: Pixabay
Потребно је:
300 г пиринча, кашичица кумина у праху, 1/2 кашичице куркуме, 1/2 кашичице кардамома у праху, 1/2 кашичице карија, 3 главице црног лука, 300 мл воде, 200 мл млека, 2 кашике кокосовог брашна, 60 г несланог кикирикија без љуске, 2 црвене фефероне, зелена феферона, 3 кашике маслиновог уља, со
Припрема:
На загрејаном уљу пропржите крупно насецкан кикирики. Кад добије златножуту боју, додајте кокосово брашно (ако желите интензивнију арому кокоса, пропржите га на уљу са кикирикијем), а пред крај и ситно сецкан лук. Улијте млеко и воду, па пустите да проври.
Додајте пиринач и зачине (кари, кардамом, куркуму), као и сцекану зелену феферону, па мало посолите. У полупоклопљеној посуди јело кувајте 15 минута.
Када је пиринач готов, промешајте га и оставите покривеног око два минута, а затим га промешајте виљушком. Служите као самостално јело или топло предјело украшено црвеним феферонама.
БОНУС ВИДЕО:
ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ
Препоручујемо
ШОК У ЊУЈОРКУ: Погледајте шта је Путинов специјални изасланик донео на разговоре са САД (ФОТО)
СПЕЦИЈАЛНИ изасланик руског председника Владимира Путина Кирил Дмитријев донео је на разговоре са званичницима у Сједињеним Америчким Државама бомбоне које на омотима имају Путинове цитате.
26. 10. 2025. у 17:16
ШТА СЕ ДЕШАВА У ПОКРОВСКУ? Ситуација за Украјину је много гора него на мапама, Сирски побеснео
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је данас да је град Покровск у Доњецкој области опкољен, док његови генерали тврде да је у граду и околини блокирано више од пет хиљада украјинских војника.
26. 10. 2025. у 18:54
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)