СУВЛАКИ: Грчки ражњићи, сочни и ароматични
Сувлаки је чувено традиционално грчко јело и најчешће се служи уз цацики салату.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг меса по избору
- 1 шоља сувог црвеног вина
- 3-4 чена белог лука
- 1 кашика оригана
- 1/2 шоље маслиновог уља
- сок од једног лимуна
- 1 кашика соли
- бибер по укусу
- неколико зелених паприка
- 200 г шампињона
- 200 г чери парадајза
Припрема:
У већи суд (никако метални) сипајте вино, оригано, сок од лимуна, со, бибер и маслиново уље. Додајте месо сечено на коцке и промешајте. Добро покријте пластичном фолијом, па оставите да се маринира најмање осам сати, најбоље преко ноћи. Промешајте више пута за то време, да би месо добро упило маринаду. Набодите комаде меса на уљем подмазане штапиће за роштиљ, а између коцки меса набодите покоје парче паприке, шампињоне и чери парадајза. Пеците на умереној ватри, повремено преливајући преосталом маринадом коју сте претходно прокували пар минута.
Препоручујемо

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)