КРОКЕТИ ОД КРОМПИРА СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Хрскави споља и пуни фила, а одлични су и када се охладе
Крокети од кромпира су увек сјајан начин да направите јело од једноставних састојака, а да притом буде савршено укусно.
Састојци:
- 500 г кромпира
- 2 јајета
- 100 г кукурузног брашна
- 350 г млевеног меса
- 1 главица лука
- 2 чена белог лука
- со, бибер
Припрема:
Уколико вам није остало пире кромпира од претходног дана, кромпир обарите, па га изгњечите виљушком или штапним миксером. Додајте му цела јаја и брашно, па замесите чврсту смесу налик оној за кнедле. Добијено тесто ставите у фрижидер док не припремите пуњење. На мало уља пропржите црни и бели лук да се застакле, па након тога додајте млевено месо и динстајте док не порумени. Кашиком вадите део смесе од кромпира, обликујте рукама мању лоптицу, коју ћете потом притиснути да изгледа као пљескавица. На једну страну ставите месо, па преклопите и рукама затворите са свих страна. Поступак понављате док не потрошите сав материјал. Сваки уваљајте у кукурузно брашно, па пеците у загрејаном уљу, по неколико минута са обе стране док не добију златасту боју.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)