ПАСТА СА БУНДЕВОМ: Идеалан јесењи ручак

Новости онлине

17. 10. 2024. у 16:00

Паста са бундевом је одлична за овај период године, у овој верзији је слана, мада можете да је направите и у слаткој варијанти.

ПАСТА СА БУНДЕВОМ: Идеалан јесењи ручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 1/2 кашика уља
  • 1 мали лук, исецкан
  • 300 г бундеве, ољуштене, очишћене од семена, исечене на тракице
  • 150 мл млаке воде
  • 1 веза свежег першуна, ситно исецканог
  • 350 г тестенине

Припрема:

За пасту са бундевом загрејте уље у великом, плитком тигању. Додајте лук и пржите на лаганој ватри, повремено мешајући, 5 минута. Појачајте ватру на средњу, убаците бундеву и пржите, повремено мешајући, 5 минута док не порумени.

Додајте млаку воду, зачините сољу и свеже млевеним црним бибером, поклопите и динстајте 15 минута. Умешајте три четвртине першуна и кувајте, често мешајући, још 5 минута док поврће не омекша. Скувајте тестенину у доста посољене кључале воде до ал денте. Оцедите, сипајте у загрејану посуду за сервирање, па тестенину прелијте сосом. Поспите тестенину преосталим першуном и одмах послужите.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ ХИСТЕРИШУ: Због песме уз коју је Србин ушао у ринг у Тирани - у лажној држави не могу да дођу себи! (ВИДЕО)