РЕЦЕПТ ЗА ЗДРАВ РУЧАК: Лосос у сосу од шафрана
Многи мисле да је припрема лососа тешка и компликована, али заправо, његово спремање је врло лако и готово је после само неколико минута.
Састојци:
- око 500 г филета лососа
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 прстохвата соли
- 2 прстохвата мајчине душице
За сос од шафрана:
- 100 г црног лука или празилука
- 3 чена белог лука
- 40 г маслиновог уља (плус 2 кашике)
- 100 мл белог вина
- 200 мл воде
- 10 г брашна
- 1/2 кајенске папричице (суве љуте)
- по прстохват шафрана у праху и цимета
- соли по укусу
Припрема:
Лосос добро утрљајте сољу и маслиновим уљем и ставите у благо подмазану посуду за печење, па направите сос. Исецкани црни и бели лук издинстајте на загрејаном маслиновом уљу седам минута или док не омекшају. Додајте брашно и мешајте на слабој до умереној температури два минута. Сипајте вино и воду у танком млазу, уз непрестано мешање да се не створе грудвице. Зачините сољу, шафраном и са мало цимета и кувајте још седам минута. Лосос пеците у загрејаној рерни на 200 степени, око 10 минута (време печења зависи од дебљине парчета рибе и јачине рерне). Када је сос готов, прелијте га преко рибе, поспите мајчином душицом и допеците још 10 минута.
Сервирајте лосос док је топао, са прилогом по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају
09. 10. 2024. у 12:00
РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)