ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама

Новости онлине

04. 11. 2024. у 15:00

Сазнајте како да направите нешто гурманскију верзију киселог купуса. Овог пута му, поред сувог меса, додајте сланину и шљиве.

ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг киселог купуса
  • 300 г сувог меса (ребарца или сува коленица)
  • 200 г димљене сланине
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 шаргарепа
  • 10–12 сувих шљива 
  • 1 кашика свињске масти
  • 1 ловоров лист
  • 1 кашичица црвене паприке 
  • со и бибер по укусу
  • 200 мл бујона од поврћа (или воде)

Припрема:

У великој шерпи загрејте маст (или уље), па додајте суво месо и сланину. Пржите неколико минута док сланина не постане хрскава, а месо не почне да пушта арому. Додајте ситно сецкани црни лук и бели лук, па динстајте док лук не омекша и добије златну боју. Затим додајте колутове шаргарепе и промешајте све заједно. Додајте купус у шерпу, промешајте и пустите да се мало запржи са осталим састојцима, око 5 минута.

Додајте ловоров лист, црвену паприку, суве шљиве и промешајте. По потреби досолите (зависно од сланоће купуса) и побиберите. Прелијте супом или водом, поклопите шерпу и смањите ватру. Кувајте све на лаганој температури око 1,5 до 2 сата, док купус не омекша, а сви укуси се сједине. Повремено проверавајте и по потреби долијте још мало воде или супе.

Додајте и кашичицу кима или мало бибера у зрну. Ако волите да купус буде мало гушћи, можете направити благу запршку (кашика брашна пропржена на мало уља) и додати у јело пред крај кувања.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

БИЛА ЈЕ ЗАТОЧЕНИЦА ЗЕМУНАЦА 9 МЕСЕЦИ: Ко је Љиљана Буха коју у серији Сабља игра прелепа глумица?