ЈАГЊЕТИНА НА ЗЛАТИБОРСКИ НАЧИН: Јело које једноставно морате да пробате
За славу, празнике, породични ручак - никада нећете погрешити ако спремите и послужите јагњетину на златиборски начин!

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 кг јагњетине
- 1 л млека
- ловор
- рузмарин
- 1,5 кг кромпира
- уље
- 100 г кајмака
- со
Припрема:
Јагњетина треба да одстоји 2 сата у млеку. Пржити је у већем суду. Добро утрљати со, додати мало ловора и гранчицу рузмарина. Кромпир исећи на веће комаде и ставити поред јагњетине, прелити уљем и додати две кашике кајмака. Пећи на 180 степени око сат и по времена.
(Still)
Препоручујемо

ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином
15. 11. 2024. у 09:00

ГОВЕЂИ ГУЛАШ СА ДОМАЋИМ КНЕДЛАМА: Гурмански ужитак коме нећете одолети
14. 11. 2024. у 10:00

МЕКА ПРАСЕТИНА СА КРОМПИРОМ И СОСОМ: Ручак коме нико неће одолети
12. 11. 2024. у 12:00

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)