ШВЕДСКЕ ЋУФТЕ: Јединствене, неодољиве и тако укусне да ћете их правити сваке недеље
Уживајте у неодољиво добром ручку!

Фото Shutterstock
Састојци:
- Млевена говедина 450 г
- Млевена свињетина 225 г
- Црни лук 1 мања главица
- Презле 1/2 шоље
- Млеко 1/4 шоље
- Јаје 1
- Со 1/2 кашичице
- Бибер 1/4 кашичице
- Млевени пимент 1/4 кашичице
- Мускатни орах 1/4 кашичице
- Путер (за пржење) 2 кашике
- За сос:
- Путер 2 кашике
- Брашно 2 кашике
- Говеђи бујон 2 шоље
- Павлака за кување 1 шоља
- Соја сос 1 кашика
Со и бибер по укусу
Припрема:
У великој посуди помешајте презле и млеко. Оставите да одстоји неколико минута док презле не упију млеко. Додајте млевену говедину, млевену свињетину, исецкани лук, јаје, со, бибер, пимент и мускатни орашчић у смесу са презлама. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Обликујте смесу у мале ћуфте, око 2.5 цм у пречнику. У великом тигању отопите путер на средњој температури. Додајте ћуфте у тигањ у серијама, пазећи да не претрпате тигањ. Пржите ћуфте док не порумене са свих страна и док се не испеку, око 7-10 минута. Извадите ћуфте из тигања и оставите их са стране. У истом тигању отопите путер на средњој температури. Додајте брашно и непрестано мешајте око 1-2 минута док смеса не постане златно смеђа. Постепено додајте говеђи бујон док мешате да се не створе грудвице. Додајте павлаку за кување и соја сос. Оставите да сос крчка неколико минута док се не згусне. Зачините сољу и бибером по укусу. Вратите ћуфте у тигањ са сосом. Оставите их да крчкају у сосу неколико минута да упију укусе. Послужите шведске ћуфте топле, традиционално уз пире кромпир или сос од брусница.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈАГЊЕТИНА НА ЗЛАТИБОРСКИ НАЧИН: Јело које једноставно морате да пробате
20. 11. 2024. у 09:00

МУСАКА ОД ПЛАВОГ ПАТЛИЏАНА БЕЗ МЕСА: Савршен спој неодољивих мириса и укуса
18. 11. 2024. у 11:05

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У НАЈБРУТАЛНИЈЕМ РАТУ: Уз помоћ Путина пао главни град, Русија добија војну базу од непроцењивог значаја?
ДОГОДИО се преокрет у најбруталнијем рату и то захваљујући Владимиру Путину, председнику Русије. Наиме, суданске оружане снаге заузеле су Картум избацивши из делова суданског главног града побуњенике из Снага за брзу подршку. Реч је о важној прекретници у сукобу који ту афричку земљу пустоши већ две године.
31. 03. 2025. у 08:39

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

ШТА ЈЕ СА ФЕДЕРЕРОМ? Кува ручак док Мирка и пас уживају (ФОТО)
ПЕНЗИОНЕРСКИ дани тениске легенде.
31. 03. 2025. у 10:56
Коментари (0)