ПРАВИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Запечени кромпир са сиром и сланином
Јела са кромпиром нам никада неће досадити.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 3 већа кромпира
- 6 шнита сланине
- 100 г чедар сира
- 6 јаја
- 2 кашике сецканог лука
Припрема:
Ољуштите кромпир, а затим исеците сваки напола по ширини. Уколико имате млад кромпир, не морате да га љуштите. Издубите га са шире стране, а са супротне стране изравнајте тако да издубљена корпица може да стоји. Пазите да не пробушите дно корпице. Како који издубите ставите у воду да не промени боју. Оцедите и ређајте корпице по плеху с отвором надоле. Око сваког издубљеног кромпира обмотајте комад сланине и фиксирајте је чачкалицом. Пеците 45 минута на 200 степени док сланина не постане хрскава. Кад се мало охлади, на дно кромпира ставите чедар, па одозго по јаје у сваку корпицу. Одозго поспите луком и пеците од 6 до 12 минута на 180 степени.
(trpeza)
Препоручујемо

МУСАКА ОД ПЛАВОГ ПАТЛИЏАНА БЕЗ МЕСА: Савршен спој неодољивих мириса и укуса
18. 11. 2024. у 11:05

ПРЖЕНИ КРОМПИР СА ПЕЧУРКАМА И ПАПРИКОМ: Једноставан ручак који се брзо спрема
17. 11. 2024. у 07:00

ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином
15. 11. 2024. у 09:00

ГОВЕЂИ ГУЛАШ СА ДОМАЋИМ КНЕДЛАМА: Гурмански ужитак коме нећете одолети
14. 11. 2024. у 10:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ДУБОКО РАЗОЧАРАН - ПОПОВИЋЕВ КУМ ОТКРИО: "Лепа Брена Сузану уопште није звала, нити је дошла саучешће да изјави"
ФОЛКЕР не крије разочарење.
11. 09. 2025. у 11:26
Коментари (0)