ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса
Ако волите италијанску кухињу, онда ће ова паста чији рецепт потиче из Тоскане да вас одушеви.

Фото: Shutterstock
Састојци:
- 340 г шпагета
- 1 кашик маслиновог уља
- 600 г пилећег филеа
- со, по укусу
- бибер, по укусу
- 6 кришки сланине
- 2 чена белог лука
- 475 г чери или обичног парадајза, пресеченог на пола
- 120 г павлаке за кување
- 78 г пармезана у праху
- 700 г спанаћа
- свеже исецкан босиљак, за украс
Припрема:
Како бисте направили пасту са пилетином, прво загрејте рерну на 176°, а решетку ставите у средину. У великом лонцу са кључалом посољеном водом скувајте тестенину према упутству на паковању, до ал денте. Оцедите, и издвојите 1 шољу воде од кувања тестенине.
У међувремену, у великом тигању на средњој ватри, загрејте уље. Зачините пилетину сољу и бибером и пржите док не порумени са обе стране, око 5 минута по страни. Пребаците је у плех и убаците у рерну да се пече око 5-10 минута. Оставите да одстоји 10 минута, а затим танко исеците.
У међувремену, у истом тигању у коме сте пржили пилетину испржите и сланину на средњој ватри док не постане хрскава, око 8 минута. Оцедите је потом на тањиру обложеном папирним убрусом, а затим исецкајте. Додајте бели лук и парадајз у тигањ и пржите на средњој ватри док не замиришу и мало не усахну, око 2 минута.
Зачините сољу и бибером, па додајте павлаку за кување, пармезан и 1/2 шоље воде од тестенине. Крчкајте док се мало не смањи, око 3 минута. Додајте спанаћ и крчајте док не усахне, још 1 минут.
Додајте кувану тестенину и промешајте, а затим додајте пилетину и сланину и опет промешајте. Пре сервирања украсите босиљком.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином
15. 11. 2024. у 09:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)