ПОСНЕ ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ: Укусне су баш као и обичне, спремају се лако и брзо
Уз овај рецепт лако ћете одушевити породицу и пријатеље, чак и оне који нису на посном режиму.
Ова посна верзија задржава све што волимо у овом специјалитету, али користи биљне састојке, што је чини савршеним избором за дане поста или за оне који преферирају веганску исхрану.
Састојци (за 4 особе):
За шницле:
- 500 г сејтана (посних шницли од соје)
- 3 кашике брашна (може и интегрално)
- Со и бибер по укусу
- Уље за пржење
За сос:
- 250 г шампињона (или мешаних печурака)
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 200 мл биљног млека (сојино, овсено или бадемово, без заслађивача)
- 200 мл поврћног бујона
- 1 кашичица алеве паприке 1 кашика брашна
- 2 кашике уља
- 1 кашичица сувог биљног зачина
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Сејтан исећи на танке шницле. Ако користите сојине шницле, прво их скувајте у посољеној води, па добро оцедите. Уваљати шницле у брашно помешано са сољу и бибером. На загрејаном уљу испржити шницле са обе стране док не порумене, па их извадити на тањир и оставити са стране.
У тигањ додати још мало уља, па пропржити ситно сецкан црни лук док не постане стакласт. Додати шаргарепу исецкану на ситне коцкице и кратко пропржити. Убацити шампињоне исечене на танке листове и сецкани бели лук. Динстати док печурке не омекшају и не пусте сок.
Посути кашиком брашна и промешати да се сједини са поврћем. Додати алеву паприку и мешати још минут. Налити биљним млеком и повртним бујоном, мешајући да се не створе грудвице. Кувати на лаганој ватри док се сос не згусне (око 5-7 минута).
У готов сос вратити пржене шницле и кувати још 5 минута како би се прожели укуси. По потреби додати још соли, бибера или зачина.
Послужити уз пире кромпир, посну тестенину или кувани пиринач.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)