ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема
Ово јело ће постати нови специјалитет ваше трпезе.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г шунке, исечене на мале коцкице
- 2 кашика маслиновог уља
- 2 кашике путера
- 2 кашике брашна
- 400 мл млека
- со и бибер по укусу
- мала веза влашца, исецканог
- 5 кашика сушеног босиљка
- 4 кромпира средње величине, ољуштеног и танко исеченог
- 120 г исецканог црног лука
Припрема:
За овај кромпир прво испржите шунку и сецкани црни лук на маслиновом уљу, док лук не порумени. Ољуштите кромпир и насеците на танке кришке. Намажите маслацем тепсију и унутра ставите пржену шунку и лук, па их посолите и побиберите.
Загрејати рерну на 162 степена. Растопите путер у тигању, склоните са ватре и умешајте брашно. Вратите на ринглу и додајте млеко. Мешајте на директној ватри док сос не проври и не згусне се.
Преко шунке поређајте кромпир и прелијте га мешавином млека. Кромпир поспите влашцем и босиљком. Пеците док кромпир не омекша, око 1 сат. Покријте првих пола сата алуминијумском фолијом, а затим је скините. Сервирајте и уживајте.
(stvarukusa)

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)