РЕЦЕПТ ЗА СЛАТКИ КУПУС СА МЕСОМ: Уживаћете у сваком залогају
Слатки купус спада у чорбаста јела која се или обожавају или одбацују већ због мириса, али уз пажљиво биране зачине и квалитетну припрему, постићи ћете феноменалан укус.
Састојци:
- 2 кг купуса
- 150 г црног лука
- 300 г шаргарепе
- 400 г пилетине
- 4 кашике уља
- 1 кашичица соли
- 1,5 кашичица сувог зачина
- 1/2 кашичице млевене паприке
- 1/2 кашичице бибера
- вода по потреби (250-800 мл)
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и шаргарепу, па продинстајте црни лук док не буде стакласт. Потом додајте шаргарепу и посолите и оставите да се крчка 3-4 минута поклопљено.
Убаците добро опрано пилеће месо исечено на мање комаде.
Убаците половину исеченог купуса, промешајте, па ставите поклопац и динстајте 3-4 минута.
Затим додајте све зачине, промешајте, динстајте још 3 минута, па додајте и остатак купуса, промешајте и поклопите. Оставите да се крчка 5-10 минута, све док има воде коју ће пустити купус.
Након тога налијте 250-300 мл воде, промешајте, вратите поклопац и кувајте око 20 минута, па додајте пола литра воде и оставите да кува 10-15 минута.
Служите уз крутоне и много салате.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ МЛИНЦИ СА ПИЛЕТИНОМ: Рецепт за брзински ручак за целу породицу
11. 12. 2024. у 11:12
ПОСНЕ ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ: Укусне су баш као и обичне, спремају се лако и брзо
10. 12. 2024. у 11:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)