УЖИВАЈТЕ У ЧАРОБНОМ УКУСУ: Рижото са морским плодовима
Импресионирајте своје укућане и у овим посним данима и припремите им ово укусно и једноставно јело које ће обожавати.
Састојци:
- 200 г пиринча
- 1 паковање замрзнутих плодова мора
- 4 чена белог лука
- 1 конзерва пелата
- 1 дл маслиновог уља
- 50 г сецканих маслина
- мало оригана и босиљка
- веза першуна
Припрема:
Плодове мора оставите да се отопе. У суд ставите уље и прво ставите сецкани бели лук да на умереној температури пусти арому. Ставите пиринач и мало продинстајте да побели. Додајте пелат и мало воде, па крчкајте да пиринач омекша. Додајте зачине по укусу. Пред крај додајте отопљене и процеђене плодове мора. Мора да постоји довољно течности. Никако не мешајте, само окретањем суда повремено промешајте. Када је рижото готов, додајте зачине по укусу и украсите сецканим листовима свежег першуна.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ МЛИНЦИ СА ПИЛЕТИНОМ: Рецепт за брзински ручак за целу породицу
11. 12. 2024. у 11:12
ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема
13. 12. 2024. у 11:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)