НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
Пилетина са кикирикијем и пиринчем је лагано јело у азијском стилу, савршено уклопљених укуса.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 950 мл воде
- 470 мл некуваног белог пиринча
- 3 кашике соја соса
- 2 кашике путера од кикирикија
- 2 кашичице белог винског сирћета
- ¼ кашичице бибера
- 3 кашике маслиновог уља
- 4 пилећа филеа - исечене на танке траке
- 3 кашике сецканог белог лука
- 1 ½ кашика сецканог свежег корена ђумбира
- 600 г цветова броколија
- 180 г сецканог младог лука
- 80 г несланог печеног кикирикија
Припрема:
За ову пилетину помешајте воду и пиринач у шерпи на средње јакој ватри и пустите да прокључа. Смањите топлоту, поклопите и кувајте док пиринач не омекша и течност се не упије, око 20 минута.
У међувремену, помешајте соја сос, путер од кикирикија, сирће и бибер у малој посуди. Загрејте маслиново уље у тигању на јакој ватри. Пржите и мешајте пилетину, бели лук и ђумбир у врелом уљу док пилетина не порумени, око 5 минута. Смањите топлоту на средњу и додајте броколи, зелени лук, кикирики и мешавину соја соса. Динстајте, често мешајући, док броколи не омекша и пилетина не буде кувана, око 5 минута. Сервирајте мешавину пилетине и броколија преко куваног пиринча.
(стварукуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКИ ПАПРИКАШ: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
18. 12. 2024. у 11:00

СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате
14. 12. 2024. у 09:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)