САВРШЕН ЗИМСКИ РУЧАК: Фантастичан рибанац са сланином и кобасицама
Издашан и укусан ручак за целу породицу.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кг киселог купуса рибанца
- 300 г димљене меснате сланине
- 300 г свежих кобасица
- 100 г исецканих ораха
- 1 чаша киселе павлаке
- 1 кашика бибера у зрну
- 150 г празилука
- алева паприка
- 4 кашике уља
Припрема:
На загрејаном уљу пржити исецкан бели део празилука.
Кад лук омекша додати 2 кг купуса рибанца, бибер у зрну и лист ловора динстати на тихој ватри уз повремено мешање. Кад купус промени боју додати алеву паприку и исецкане орахе, одозго поређати 300 г кобасице за пржење и 300 г исечене на комаде меснате сланине. Ставити у пећницу загрејану на 220 степени и запећи да порумени.
Декорисати киселом павлаком и послужити уз брусничку погачу.
(trpeza)
Препоручујемо
ВОЈВОЂАНСКИ ПАПРИКАШ СА РЕЗАНЦИМА: Традиционално јело на кашику (ВИДЕО)
11. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈИ СПАНАЋ: Овако ће бити укусан и онима који га не воле
09. 01. 2025. у 11:03Новости онлине
ЗА ОВАЈ РУЧАК БИЋЕ ВАМ ПОТРЕБНО 15 МИНУТА: Таљателе са сланином
12. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром
09. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
РУСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нафтна компанија продаје своју имовину у иностранству због санкција САД-а
РУСКА нафтна компанија Лукоил саопштила је данас да, због увођења рестриктивних мера неких држава против те фирме и њених подружница, намерава да прода своју имовину у иностранству.
27. 10. 2025. у 21:49
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)