ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива

Јована Васић

15. 01. 2025. у 07:00

Ручак који сви обожавају.

ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива

Foto: Shutterstock

Састојци:

За ћевапе:

  • 1 кг млевеног меса
  • 7-8 ченова белог лука
  • 1 црни лук
  • 2 кашичице соде бикарбоне
  • 3 кашичице соли
  • 2 кашичице бибера
  • 200 мл киселе воде

За прелив:

  • 300 мл пива
  • 1 кашика сувог биљног зачина
  • 2 кашичице бибера
  • ½ кашичице суве мирођије
  • 1 кашичица сецканог першуна
  • 50 мл уља

Припрема:

У млевено месо додати изрендан црни и бели лук, соду бикарбону, со, бибер и киселу воду. Добро измешати, ставити у фрижидер да стоји један сат. Направити ћевапе, поређати у науљен плех и пећи у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Прелити их преливом од помешаних састојака и вратити у рерну још 15 минута.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

Војин Ђорђевић: ВОДАВОДА је одабрала нас