ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
Пилеће ћуфте са њокама праве се у ароматичном белом сосу и додатно посипају качкаваљем.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г млевене пилетине
- 240 г презли
- 1 велико јаје
- 1 кашичица мешавине биљних зачина
- 1 кашичица соли, или по потреби
- 1/2 кашичице бибера
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 240 г парадајза, исецканог
- 50 г ситно наренданог качкаваља, плус за сервирање
- 1/2 малог жутог лука, ситно исецканог
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 240 мл пилећег бујона
- 120 мл сувог белог вина
- 500 г њоки
- 700 г беби спанаћа
- 120 мл павлаке за кување
Припрема:
Како бисте направили пилеће ћуфте, у посуди рукама помешајте млевену пилетину, презле, јаје, мешавину зачинског биља, со, бибер, бели лук у праху, 120 г парадајза и 120 г качкаваља. Направите од смесе 18 ћуфти. Пропржите их на тигању на мало уља, док не порумене.
У лонац убаците лук, бели лук, бујон, вино и мало уља, па зачините сољу. Убаците ћуфте и кувајте 1 сат. Након тога пребаците ћуфте у плех обложен фолијом и пеците их у рерни око 8 минута, док не постану златнобраон боје.
Убаците њоке и преостали парадајз у лонац у коме сте кували ћуфте и промешајте да се све сједини. Покријте и кувајте док њоке не омекшају, око 20 минута. Умешајте спанаћ, павлаку за кување и качкаваљ.
У међувремену извадите ћуфте из рерне и вратите их у лонац. Покријте и кувајте док спанаћ не усахне, још око 5 минута. Поделити њоке и ћуфте у чиније. Поспите са још качкаваља.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела
10. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈИ СПАНАЋ: Овако ће бити укусан и онима који га не воле
09. 01. 2025. у 11:03Новости онлине

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)