ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно

Јована Васић

17. 01. 2025. у 09:00

Пилеће ћуфте са њокама праве се у ароматичном белом сосу и додатно посипају качкаваљем.

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г млевене пилетине
  • 240 г презли
  • 1 велико јаје
  • 1 кашичица мешавине биљних зачина
  • 1 кашичица соли, или по потреби
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • 240 г парадајза, исецканог
  • 50 г ситно наренданог качкаваља, плус за сервирање
  • 1/2 малог жутог лука, ситно исецканог
  • 4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 240 мл пилећег бујона
  • 120 мл сувог белог вина
  • 500 г њоки
  • 700 г беби спанаћа
  • 120 мл павлаке за кување

Припрема:

Како бисте направили пилеће ћуфте, у посуди рукама помешајте млевену пилетину, презле, јаје, мешавину зачинског биља, со, бибер, бели лук у праху, 120 г парадајза и 120 г качкаваља. Направите од смесе 18 ћуфти. Пропржите их на тигању на мало уља, док не порумене.
У лонац убаците лук, бели лук, бујон, вино и мало уља, па зачините сољу. Убаците ћуфте и кувајте 1 сат. Након тога пребаците ћуфте у плех обложен фолијом и пеците их у рерни око 8 минута, док не постану златнобраон боје.

Убаците њоке и преостали парадајз у лонац у коме сте кували ћуфте и промешајте да се све сједини. Покријте и кувајте док њоке не омекшају, око 20 минута. Умешајте спанаћ, павлаку за кување и качкаваљ.

У међувремену извадите ћуфте из рерне и вратите их у лонац. Покријте и кувајте док спанаћ не усахне, још око 5 минута. Поделити њоке и ћуфте у чиније. Поспите са још качкаваља.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.

09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.

11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

Коментари (0)

ШОКАНТНЕ ВЕСТИ ИЗ ТУРСКЕ - ТАДИЋ НАПУШТА МУРИЊА: Али то није све...