ЋУФТЕ СА ТИКВИЦАМА И ПАРМЕЗАНОМ У СОСУ ОД ЈОГУРТА: Укус који ће вас задивити
Ове ћуфте са тиквицама и пармезаном су лагане, сочне и освежавајуће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За ћуфте:
- 500 г млевеног меса
- 1 средња тиквица, нарендана и исцеђена од вишка воде
- 1 мањи црни лук, ситно исецкан
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 50 г ренданог пармезана
- 1 јаје
- 3 кашике презли
- 1 кашичица оригана
- Со и бибер по укусу
- Мало маслиновог уља за пржење (или печење)
За сос:
- 200 мл грчког јогурта
- Сок и корица једног лимуна
- 1 чен белог лука, ситно нарендан или исецкан
- 1 кашичица меда
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за украшавање
Припрема:
У већој чинији помешајте млевено месо, нарендану тиквицу (добро исцеђену), црни и бели лук, пармезан, јаје, презле, оригано, со и бибер.
У чинији помешајте грчки јогурт, сок и корицу лимуна, бели лук, мед, со и бибер. Добро промешајте док не добијете глатку смесу. Ћуфте послужите уз припремљени сос.
(stvarukusa)
Препоручујемо

МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима
16. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела
10. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет
НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.
04. 06. 2025. у 10:42
Коментари (0)