НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА МУ ОДОЛИТЕ: Ролат од кромпира пуњен месом
Ролат од кромпира са месом је најсавршенија комбинација и само се топи у устима.

Фото Shutterstock
Састојци:
1 кг кромпира
250 г качкаваља
1 лук
1 шаргарепа
1 кашика парадајз пасте
1 кашичица мајчине душице
50 мл уља
со и бибер по укусу
Рецепт за ролат од кромпира пуњен месом:
Како бисте направили овај ролат, ољуштени кромпир исеците на танке кришке - кругове. Нарендајте сир. Плех обложите папиром за печење и поспите око 1/3 ренданог сира на папир. Ставите кругове кромпира на сир, преклапајући један преко другог. На овај начин прекријте целу површину плеха. Кромпир посолите и премажите уљем. Ставите све у рерну загрејану на 180 степени, пеците око 30-35 минута.
Док се кромпир пече, припремите фил. Лук исеците на коцкице, шаргарепу нарендајте на ситно ренде. Пржите лук до златне боје, са мало уља. Додајте шаргарепу у лук и пржите још 1-2 минута. Додајте млевено месо и пржите повремено мешајући, око 7-10 минута. На самом крају додајте со, парадајз пасту и зачине. Све измешајте и склоните са ватре. Када је кромпир печен, извадите га из рерне.
На врх кромпира равномерно распоредите припремљено млевено месо. Одозго поспите мало ренданог сира. Све умотајте у ролну помоћу папира за печење. По врху ролата поспите преостали рендани сир.
Ставите ролат у рерну на око 10 минута док не порумени, а сир се истопи на врху. Готов ролат поспите сецканим зачинским биљем, исеците на порције и сервирајте.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас
26. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)