УКУСАН РУЧАК КОЈИ ЋЕ И ДЕЦА ОБОЖАВАТИ: Лоптице од пире кромпира пуњене месом и сиром

Новости онлине

31. 01. 2025. у 09:00

Лоптице од пире кромпира пуњене месом и сиром су одлична идеја за ручак.

УКУСАН РУЧАК КОЈИ ЋЕ И ДЕЦА ОБОЖАВАТИ: Лоптице од пире кромпира пуњене месом и сиром

Фото Shutterstock

Састојци:

око 1кг кромпира

пола чаше млека
50 г маслаца
450 г млевеног меса
свежа мирођија
1 црни лук
100 г качкаваља
со, бибер
1 жуманце

Како се праве лоптице:

Кромпир скувати у сланој води, па направити пире додавањем млека и маслаца. На крају умешајте ситно сецкану мирођију.

Млевено месо помешајте са сецканим луком, и зачините по укусу, а качкаваљ исеците на мање коцкице. Правите ћуфте од млевеног меса и у средину сваке ставите по комадић сира. Затим правите лоптице од кромпира и у средину сваке ставите ћуфту од меса. 

У плех обложен пек папиром ређајте лоптице од кромпира , премажите их жуманцетом и пеците око 35 минута на 180°Ц.

(ствар укуса)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.

30. 05. 2025. у 14:42

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет

НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.

04. 06. 2025. у 10:42

Коментари (0)

РОЛАН ГАРОС, НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Јаник Синер напустио терен после непуна два сата - више и није хтео да се задржава