ОВАКВЕ ЋУФТИЦЕ НИКАД НИСТЕ ПРОБАЛИ: Од млевеног пилећег меса са црвеним купусом

01. 02. 2025. у 11:00

ЗАПЕЧЕНЕ ћуфтице су идеално јело за викенд, за уживање са породицом и пријатељима, а нису класичне.

ОВАКВЕ ЋУФТИЦЕ НИКАД НИСТЕ ПРОБАЛИ: Од млевеног пилећег меса са црвеним купусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 г црвеног купуса
  • 100 г пиринча
  • 400 г млевеног пилећег меса
  • 80 г лука
  • 150 г шаргарепе
  • 120 г павлаке
  • 100 г парадајз пасте
  • со, по укусу
  • бибер, по укусу
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1/2 кашичице паприке у праху
  • 1 ловоров лист
  • 1 кашичица мајчине душице и оригана
  • 30 мл уља

Рецепт за млевено пилеће месо са црвеним купусом:

За ове ћуфте исперите пиринач, сипајте 200 мл воде у шерпу и ставите на ватру. Кувајте 10-15 минута након кључања. Ставите пиринач у цедиљку и мало охладите. У међувремену исецкајте купус, посолите и изгњечите рукама. Ољуштите лук и шаргарепу. Лук исеците на мање траке, шаргарепу нарендајте на крупно ренде.

У тигањ са загрејаним уљем ставите лук и шаргарепу. Пржите на средњој ватри 5 минута док не омекшају. Одвојите мало поврћа на тањир. У преостало поврће додајте павлаку и парадајз пасту и промешајте. Додајте поврћу 300 мл воде, со, бибер, ловоров лист и млевену паприку. Кувајте 5-7 минута.

У купус додајте пиринач, млевено месо, бели лук, зачинско биље, со и бибер. Додајте пржено поврће које сте одвојили. Све добро измешајте. Од ове мешавине млевеног меса формирајте ћуфтице и ставите их у посуду за печење преко њих прелијте сос који сте скували са шаргерпом и луком.

Убаците посуду за печење у рерну загрејану на 180 степени и пеците 45-50 минута. Уживајте.

(стварукуса.мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

У ТЕШКОЈ САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ ПОГИНУО НАРОДНИ ПОСЛАНИК: Настрадали Срђан Тодоровић, његова супруга и малолетно дете