ОВАКВЕ ЋУФТИЦЕ НИКАД НИСТЕ ПРОБАЛИ: Од млевеног пилећег меса са црвеним купусом
ЗАПЕЧЕНЕ ћуфтице су идеално јело за викенд, за уживање са породицом и пријатељима, а нису класичне.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г црвеног купуса
- 100 г пиринча
- 400 г млевеног пилећег меса
- 80 г лука
- 150 г шаргарепе
- 120 г павлаке
- 100 г парадајз пасте
- со, по укусу
- бибер, по укусу
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1/2 кашичице паприке у праху
- 1 ловоров лист
- 1 кашичица мајчине душице и оригана
- 30 мл уља
Рецепт за млевено пилеће месо са црвеним купусом:
За ове ћуфте исперите пиринач, сипајте 200 мл воде у шерпу и ставите на ватру. Кувајте 10-15 минута након кључања. Ставите пиринач у цедиљку и мало охладите. У међувремену исецкајте купус, посолите и изгњечите рукама. Ољуштите лук и шаргарепу. Лук исеците на мање траке, шаргарепу нарендајте на крупно ренде.
У тигањ са загрејаним уљем ставите лук и шаргарепу. Пржите на средњој ватри 5 минута док не омекшају. Одвојите мало поврћа на тањир. У преостало поврће додајте павлаку и парадајз пасту и промешајте. Додајте поврћу 300 мл воде, со, бибер, ловоров лист и млевену паприку. Кувајте 5-7 минута.
У купус додајте пиринач, млевено месо, бели лук, зачинско биље, со и бибер. Додајте пржено поврће које сте одвојили. Све добро измешајте. Од ове мешавине млевеног меса формирајте ћуфтице и ставите их у посуду за печење преко њих прелијте сос који сте скували са шаргерпом и луком.
Убаците посуду за печење у рерну загрејану на 180 степени и пеците 45-50 минута. Уживајте.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЋУФТЕ СА ТИКВИЦАМА И ПАРМЕЗАНОМ У СОСУ ОД ЈОГУРТА: Укус који ће вас задивити
24. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

САВРШЕНА САЛАТА ЗА СЛАВУ: Одлично се слаже уз главно јело, а уштедеће вам доста времена
18. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
17. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ ОД КИСЕЛОГ КУПУСА: Два састојка јој дају посебан укус
11. 01. 2025. у 13:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)