ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле
ТРАДИЦИОНАЛНА јела од меса дефинитнивно немају конкуренцију, а ако их направите баш онако како су их наше баке правиле нема шансе да погрешите.

Foto: Shutterstock
Идеје за ручак никада нису на одмет. Ако и ви волите да спремате јела која се могу јести неколико дана она је гулаш супер избор.
Иако је за његову припрему потребно мало више времена резултат је одличан, а ви и ваши укућани ћете моћи и неколико дана да га једете (ако наравно, остане), јер се може подгревати у мањим количинама.
Додајте уз њега кисели купус, који је прави природни антибиотик и уживајте у правом зимском оброку који дефинтивно нема конкуренцију.
Ловачки гулаш с дивљачи
Састојци:
- 500 г меса дивљачи (јелен, срна)
- 300 г шампињона или вргања
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 кашика брашна
- 150 мл црног вина
- 200 мл бујона (месни или повртни)
- 2 кашике парадајз-пиреа
- 1 кашика сенфа
- Ловоров лист, тимијан, рузмарин
Припрема:
Месо маринирати (преко ноћи) у мешавини вина, белог лука и зачина.
На масти пропржити ситно сецкан лук, додати месо и пржити док не порумени.
Убацити печурке исечене на листиће, парадајз-пире и сенф. Кратко пропржити, па прелити вином и бујоном. Додати ловоров лист и зачине, па кувати на лаганој ватри 2-3 сата док месо не омекша. Послужити уз пире кромпир или домаће њоке.
(глоссy.еспресо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УКУСАН РУЧАК КОЈИ ЋЕ И ДЕЦА ОБОЖАВАТИ: Лоптице од пире кромпира пуњене месом и сиром
31. 01. 2025. у 09:00

БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла
30. 01. 2025. у 11:00

ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Рецепт за брз и богат ручак који ће љубитељи меса обожавати
27. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)