ЧОРБАСТ ПАСУЉ СА ДИМЉЕНОМ СЛАНИНОМ: Право зимско јело, врло заситно и јако
Пасуљ са димљеном сланином је ароматичан, издашан и добар избор за ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г белог пасуља
- 1 лук
- 1 црвена паприка
- 1 парадајз
- 1 шаргарепа
- 2-3 стабљике нане или 1 кашика сушене
- 1/2 кашичице мирођије
- 1 кашичица мајчине душице
- 300г димљене сланине
- 2 кашичице паприке
- 2 кашике уља
- 2 кашичице соли
- 2-3 кашичице брашна
Припрема:
Оперите пасуљ и оставите га поклопљеног у хладној води преко ноћи. Ставите оцеђен пасуљ у шерпу. Све поврће и димљену сланину исеците на мале комаде и додајте у шерпу. Додајте зачине, црвену паприку и уље.Сипајте хладну воду да потпуно покрије пасуљ. Помешајте брашно са 1-2 кашике воде и убаците у шерпу. Крчкајте најмање 6 сати. Сервирајте и уживајте!
(stvarukusa)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПИЛЕТИНУ НА МАЂАРСКИ НАЧИН: Лепши и сочнији ручак сигурно нисте пробали (ВИДЕО)
13. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

САВРШЕН РУЧАК ЗА ХЛАДНЕ ФЕБРУАРСКЕ ДАНЕ: Свињски филе умотан у сланиницу, месо мекано и сочно, а укус је фантастичан
17. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан
15. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

МУСАКА СА ПИЛЕТИНОМ И ПИРИНЧЕМ: Мало другачији рецепт, али једнако укусан (ВИДЕО)
11. 02. 2025. у 09:00Новости онлине

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА ИЗ СРБИЈЕ: Два брата и сестра освојили 300 медаља - они су прави генијалци (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

Имају месечну плату 109.050$, а СИРОТИЊА су! Све им поједе кирија
ИМА и таквих случајева...
10. 09. 2025. у 09:24
Коментари (0)