МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ РЕРНЕ: Рецепт који морате испробати
Била би права штета да зима прође без барем једних домаћих пуњених паприка. Свеже паприке, сланина и сиру су рецепт за успех.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 паприке
- 100 г моцареле
- 20 г свежег влашца или младог лука
- 4 велика јајета
- 50 г насецканог чедара
- 100 г сушене сланине
- 1 кашика соли
- 1 кашика црног бибера
Припрема:
Паприке исеците напола, одстраните стабљику и семенке. Пребаците их у плех тако да им унутрашњост буде нагоре. Сваку половину посолите и побиберите. Пеците их 20 минута на 180 степени, док не омекшају. Моцарелу и половину влашца равномерно распоредите на четири половине. Потом разбијте по јаје у средину сваке половине. По врху јаја поспите со, бибер, сланину, чедар и преостали влашац. Пеците 15-20 минута и послужите топло.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОВО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Печени карфиол у кремастом сосу са сиром и белим луком
23. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ПИЛЕТИНУ НА МАЂАРСКИ НАЧИН: Лепши и сочнији ручак сигурно нисте пробали (ВИДЕО)
13. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

ИДЕАЛАН РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА: Медени и глазирани пилећи батаци
18. 02. 2025. у 13:45Jована Васић

ШАТОБРИЈАН - ЧУВЕНИ ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Испржите мекано и сочно месо попут професионалаца
14. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ВЕЛИКА НАЈАВА ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Споразум о крају рата у Украјини већ ове недеље?
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп уверен је да се споразум о окончању сукоба у Украјини може постићи већ ове недеље, изјавила је портпаролка Беле куће Каролин Левит.
23. 02. 2025. у 10:37

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата
БРИТАНСКИ министар спољних послова Дејвид Лами изјавио је данас да ће у понедељак објавити листу мера у оквиру новог, великог пакета санкција Русији, пренели су данас британски медији.
23. 02. 2025. у 10:05

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: "Никада нисам био срећнији, осим можда као дете"
ЖИВОТНЕ приче које се крију иза монаха на Светој Гори представила је грчка телевизија "Скај" у емисији "ПримеТиме". Пред камерама су се нашли један Кинез који је постао монах, један студент из Солуна који је одмах након дипломе изабрао монаштво, монах који живи у самоћи последње 24 године.
23. 02. 2025. у 11:28
Коментари (0)