МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема

Јована Васић

12. 03. 2025. у 09:00

Паста је увек адут у рукаву када брзо треба спремити ручак. Одушевиће вас комбинација укуса печурака, тестенине и качкаваља.

МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • таљателе или чипкасте макароне 500 г
  • празилук 3 струка
  • печурке по избору 700 г
  • јаја 6 комада
  • качкаваљ 200 г
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • оригано по укусу
  • уље 2 кашике

Припрема:

Очишћени и опрани празилук исецкајте на колутове. Динстајте га на загрејаном уљу док не омекша. Затим посолите и побиберите. Печурке исеците на листиће и додајте их празилуку. Наставите да динстате да печурке мало омекшају. Макароне обарите у посољеној води и процедите их. Половину макарона распоредите по дну подмазаног ђувеча. Сложени ред резанаца посолите и, по жељи, побиберите. Одозго распоредите фил од празилука, па прекријте другом половином макарона. Јаја разбијте у суд, добро умутите и прелијте мусаку. Поспите ориганом и наструганим качкаваљем. Пеците око пола сата на 180 степени. Мусаку послужите док је још топла.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС! Доналд Трамп донео одлуку која би могла да изазове озбиљан проблем