МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема

Јована Васић

12. 03. 2025. у 09:00

Паста је увек адут у рукаву када брзо треба спремити ручак. Одушевиће вас комбинација укуса печурака, тестенине и качкаваља.

МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • таљателе или чипкасте макароне 500 г
  • празилук 3 струка
  • печурке по избору 700 г
  • јаја 6 комада
  • качкаваљ 200 г
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • оригано по укусу
  • уље 2 кашике

Припрема:

Очишћени и опрани празилук исецкајте на колутове. Динстајте га на загрејаном уљу док не омекша. Затим посолите и побиберите. Печурке исеците на листиће и додајте их празилуку. Наставите да динстате да печурке мало омекшају. Макароне обарите у посољеној води и процедите их. Половину макарона распоредите по дну подмазаног ђувеча. Сложени ред резанаца посолите и, по жељи, побиберите. Одозго распоредите фил од празилука, па прекријте другом половином макарона. Јаја разбијте у суд, добро умутите и прелијте мусаку. Поспите ориганом и наструганим качкаваљем. Пеците око пола сата на 180 степени. Мусаку послужите док је још топла.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(МАПА) ТОТАЛНИ КОЛАПС УКРАЈИНАЦА У КУРСКУ: Више не контролишу кључни град, потпуно повлачење - вијори се руска застава у центру Суџе (ФОТО)

(МАПА) ТОТАЛНИ КОЛАПС УКРАЈИНАЦА У КУРСКУ: Више не контролишу кључни град, потпуно повлачење - вијори се руска застава у центру Суџе (ФОТО)

УКРАЈИНСКЕ снаге више не контролишу кључни град Суџа у руској Курској области, показује широко коришћена онлајн мапа украјинског ратишта.

12. 03. 2025. у 16:57

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре

ШВАЈЦАРСКИ лист Велтвохе је у оквиру текста о актуелној ситуацији у БиХ, оптужио је Немца Кристијана Шмита да користи квази диктаторску моћ да би елиминисао непожељне политичаре и упозоравају Берн каква их судбина чека ако пристану на сарадњу са ЕУ.

12. 03. 2025. у 16:03

Коментари (0)

ОГРОМНА ЧАСТ ЗА СРПСКУ КОШАРКУ: Листа најбољих икада у Евролиги, Теодосић међу великанима