ЛАЗАЊЕ СА ПАСУЉЕМ: Једноставан рецепт који не треба прескочити
Лазање са пасуљем се врло једноставно праве и врло су богате филом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кашика уља
- 1 мали лук, исецкан
- 1 чен белог лука, врло ситно исецкан
- 400 г пасуља из конзерве, оцеђеног
- 400 г парадајза исеченог на коцкице
- ½ црвене паприке, сецкане
- 1 кашичица сушеног босиљка
- 1 кашичица сушеног оригана
- со и бибер по укусу
- 3 кашике путера
- 3 кашике вишенаменског брашна
- 360 мл млека
- 120 г ренданог пармезана
- 4 теста за лазање
- 115 г ренданог качкаваља
Припрема:
Како бисте направили лазање загрејте рерну на 175 степени Ц. Загрејте уље у тигању на средњој ватри и пржите лук док не омекша. Умешајте бели лук и пржите и њега. Помешајте пасуљ, парадајз и црвену паприку. Зачините босиљком, ориганом, сољу и бибером. Наставите да пржите 10 минута и повремено мешајте.
Растопите путер у шерпи на средњој ватри и постепено умешајте брашно, док не постане глатко. Полако умешајте млеко. Умешајте пармезан и наставите да кувате и мешајте док се мало не згусне.
Распоредите 1/2 мешавине пасуља у тепсију и на врх ставите 2 теста за лазање. Премажите преосталом мешавином пасуља и на врх опет ставите тестенину. Прелијте сосом и поспите наренданим качкаваљем. Пеците 20 минута у загрејаној рерни, или док не порумени. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТУНА СТЕК ПО РЕЦЕПТУ ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Савршено јело које ће вас одушевити (ВИДЕО)
06. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ПИРЕ ОД ПОВРЋА СА КОБАСИЦОМ: Традиционално холандско јело идеално за гурмане
04. 03. 2025. у 11:00Jована Васић

ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити
03. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)