ПОСНЕ САРМЕ СА СОЈОМ И ПЕЧУРКАМА: Омиљени ручак у време поста
Пробајте најомиљеније домаће јело у посној варијанти и уверите се да је исто тако савршено.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 50 г сојиних љуспица
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 100 г шампињона
- со
- 50 мл уља
- мирођија
- 0, 5 дцл парадајз сока
- 1 кашика бибера
- 3 кашике пиринча
- 1 средња главица киселог купуса
Припрема:
У кључалу воду потопите соју, па пустите да одстоји 15 минута. Очистите поврће, па одвојите листове од купуса. Исецкајте ситно лук и шампињоне, па изрендајте шаргарепу. Лук продинстајте у тигању, па додајте шаргарепу, па шампињоне. Онда скините са ватре па додајте пиринач, бибер и мирођију. Све сједините па додајте соју. Затим промешајте па том смесом пуните листове. Завијте сарму. Поређајте у посуду па залијте водом и парадајзом и закувајте. Пропржите са мало запршке и брашна, па оставите да ври још 10 минута.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИРЕ ОД ПОВРЋА СА КОБАСИЦОМ: Традиционално холандско јело идеално за гурмане
04. 03. 2025. у 11:00Jована Васић

МАЂАРСКИ ГУЛАШ ИЗ РЕРНЕ: Ручак пун укуса, богат текстуром и уживање је у сваком залогају (ВИДЕО)
19. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан
15. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)