ЛОСОС У СОСУ ОД ШЉИВА: Специјалитет који се лако спрема
Јело које ће вас одушевити својим укусом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- филети лососа 600 г
- лимун, сок 1 комад
- маслиново уље 50 мл
- со и бибер по укусу
За прилог:
- тестенина 350 г
- вода 2 л
- босиљак неколико листића
- рузмарин 1 гранчица
- со и бибер по укусу
- ораси, сецкани 30 г
- маслиново уље 50 мл
За сос:
- суве шљиве 100 г
- џем од шљива 100 г
- маслац 125 г
Припрема:
Тестенину скувајте ал денте и оцедите је. Орахе исецкајте и пропржите. Помешајте тестенину са маслиновим уљем, сецканим босиљком, рузмарином и орасима.
Филете лососа зачините лимуновим соком, посолите и побиберите, те испеците на маслиновом уљу.
У тигању истопите маслац, додајте му џем од шљива, а после неколико минута и суве шљиве које сте претходно потопили у млаку воду. Сервирајте све заједно и уживајте у укусима.
(superrecepti)
Препоручујемо

ПИКАНТАН ПАПРИКАШ ОД ШАРАНА: Врхунско јело за предстојеће дане
07. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука
27. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ДРАМА - КАРЛЕУША ПОТРЕСЕНА: "Душко ми је рекао да се убијем, тако ћу спрати љагу са породице"
ПОП звезда Јелена Карлеуша, гостујући у једној емисији, дотакла се једног од најтежих периода у животу и открила како се породица носила са притисцима.
14. 06. 2025. у 16:52
Коментари (0)