ЧИЛИ ОД ЋУРЕТИНЕ И ЦРНОГ ПАСУЉА: Врло пикантан, сочан и ароматичан оброк

Јована Васић

13. 03. 2025. у 16:00

Јело које ће вам се допасти при првом залогају.

ЧИЛИ ОД ЋУРЕТИНЕ И ЦРНОГ ПАСУЉА:  Врло пикантан, сочан и ароматичан оброк

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кашика уља
  • 900 г млевене ћуретине
  • 180 г лука ситно исецканог на коцкице
  • 2 кашичице белог лука у праху
  • 800 г парадајза исеченог на коцкице
  • 230 г парадајз соса
  • 360 мл пилећег бујона
  • 2 кашике љуте паприке у праху
  • 2 кашичице млевеног кима
  • кашичице димљене паприке
  • 2 кашичице какао праха
  • 1 кашичица шећера
  • 1 1/2 кашичица соли
  • 3/4 кашичице бибера
  • 500 г пасуља из конзерве, оцеђеног и испраног

Припрема:

Како бисте направили чили од ћуретине и црног пасуља, прво загрејте уље у великом лонцу на јакој ватри. Додајте млевену ћуретину и зачините са 1 кашичицом соли и 1/2 кашичице бибера. Пржите 3-4 минута. Додајте лук у шерпу и пржите још 3-4 минута или док не омекша. Умешајте бели лук и пржите још 30 секунди.

У шерпу додајте парадајз исечен на коцкице, парадајз сос, пилећи бујон, чили у праху, млевени ким, димљену паприку, какао прах, шећер, 1/2 кашичице соли и 1/4 кашичице бибера. Оставите да проври.

Кувајте 30 минута, повремено мешајући, или док се чили не згусне. Додајте пасуљ и кувајте још 10 минута. Пробајте и по жељи додајте још соли и бибера. Сервирајте одмах са преливима по вашем избору. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ГОВОРЕ ЈОЈ ДА НИЈЕ РЕАЛНА: Због Марије је гледаност ове ТВ станице нагло скочила (ФОТО/ВИДЕО)