ЧИЛИ ОД ЋУРЕТИНЕ И ЦРНОГ ПАСУЉА: Врло пикантан, сочан и ароматичан оброк
Јело које ће вам се допасти при првом залогају.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кашика уља
- 900 г млевене ћуретине
- 180 г лука ситно исецканог на коцкице
- 2 кашичице белог лука у праху
- 800 г парадајза исеченог на коцкице
- 230 г парадајз соса
- 360 мл пилећег бујона
- 2 кашике љуте паприке у праху
- 2 кашичице млевеног кима
- кашичице димљене паприке
- 2 кашичице какао праха
- 1 кашичица шећера
- 1 1/2 кашичица соли
- 3/4 кашичице бибера
- 500 г пасуља из конзерве, оцеђеног и испраног
Припрема:
Како бисте направили чили од ћуретине и црног пасуља, прво загрејте уље у великом лонцу на јакој ватри. Додајте млевену ћуретину и зачините са 1 кашичицом соли и 1/2 кашичице бибера. Пржите 3-4 минута. Додајте лук у шерпу и пржите још 3-4 минута или док не омекша. Умешајте бели лук и пржите још 30 секунди.
У шерпу додајте парадајз исечен на коцкице, парадајз сос, пилећи бујон, чили у праху, млевени ким, димљену паприку, какао прах, шећер, 1/2 кашичице соли и 1/4 кашичице бибера. Оставите да проври.
Кувајте 30 минута, повремено мешајући, или док се чили не згусне. Додајте пасуљ и кувајте још 10 минута. Пробајте и по жељи додајте још соли и бибера. Сервирајте одмах са преливима по вашем избору. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИКАНТАН ПАПРИКАШ ОД ШАРАНА: Врхунско јело за предстојеће дане
07. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ШНИЦЛЕ У ПИВСКОМ СОСУ: Месо меко као путер, укусно и сочно (ВИДЕО)
01. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука
27. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)