ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК: Јело од пиринча и печурака

Јована Васић

14. 03. 2025. у 09:00

Јело које се лако прави, идеално и за ручак и за вечеру.

ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК: Јело од пиринча и печурака

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500-600 г печурака
  • 1 црни лук
  • 150 гр црвеног пиринча
  • 2 печене паприке
  • 1/2 струка празилука


Припрема:

Загрејте рерну на 250 степени. Оперите и поређајте целе паприке на плех, убаците у рерну и пеците док не ухвате боју. Извадите их из рерне и оставите да се охладе и "истиште" како би их лакше ољуштили. Када их очистите од кожице, петељки и семенки, исецкајте паприку на коцкице. У међувремену, оперите и исеците лук на коцкице, и печурке на полу месеце. Загрејте уље у дубљој посуди и продинстајте лук док не постане стакласт, а потом додајте печурке. Када сва течност из њих уври - склоните са шпорета.

За то време у дубљој посуди загрејте воду док не прокључа, а потом скувајте пиринач према упутсву са паковања. Када је пиринач готов, оцедите га и додајте у лук и печурке.

У јело додајте још и припремљену паприку и ситно исецкан празилук, а потом зачините по жељи и све добро промешајте.

(Ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОГИНУО РАМОС: Шпански фудбал тугује због трагичне саобраћајне несреће