ОПАСНО УКУСАН И НЕОДОЉИВ РУЧАК: Ћуфте од старог хлеба са сиром у сосу
Ако вам је остало старог хлеба, искористите га за припрему лоптица од јунетине и свињетине.

Фото: Инстаграм/ @ferah_kitchen
Састојци:
- 4 кришке хлеба
- 6 кашика млека
- 2 кашике пармезана
- 400 грама млевене јунетине
- 400 грама млевене свињетине
- 1 чен белог лука
- везица першуна
- 1 јаје
- 1 кашичица димљене млевене паприке
Сос:
- 1 главица лука
- 800 грама пелат парадајза
- 1 прстохват млевене паприке
- 200 мл црног вина
- 2 чена белог лука
- со
- бибер
- маслиново уље
- 200 грама моцареле
Припрема:
Кришкама хлеба одвојите корицу, те их исецкајте на комадиће и ставите у велику посуду.
Прелијте их млеком.
Помешајте месо, хлеб, пармезан, бели лук, сецкани першун, јаје и млевену паприку.
Посолите и побиберите, те направите лоптице ( од смесе ће бити око 30 лоптица)
Загрејте маслиново уље и попржите куглице.
Извадите их и долијте још мало уља у тигањ.
Попржите бели лук и лук, затим додајте вино и кувајте док се не смањи и готово не нестане. Убаците пелат парадајз, со, бибер и млевену паприку.
Кувајте 10 минута па вратите куглице и наставите још 20 минута док се сос не згусне, а ћуфтице скувају.
Пребаците у посуду за печење, додајте нарендани сир и запеците док се не отопи.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН НЕДЕЉНИ РУЧАК: Спанаћ са млевеним месом
23. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

НАЈСОЧНИЈА И НАЈКРЕМАСТИЈА МУСАКА: Ручак који се прави брзо и лако, а допада се баш свима (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ПОРОШЕНКО УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: "Води Украјину у диктатуру, Трамп не верује Путину - треба му план Б"
ОН ЈЕ БИВШИ председник Украјине и сматра се главним политичким супарником актуелног председника Володимира Зеленског.
19. 03. 2025. у 10:20
Коментари (0)