ПОХОВАНИ ФИЛЕТИ БАКАЛАРА: Послужени уз сезонску салату постаће омиљени оброк током поста

Новости онлине

24. 03. 2025. у 13:00

Овај рецепт за пржени поховани бакалар даје савршено хрскаву корицу и сочно месо изнутра. Идеалан је за лагани ручак или вечеру, уз прилог по жељи.

ПОХОВАНИ ФИЛЕТИ БАКАЛАРА:  Послужени уз сезонску салату постаће омиљени оброк током поста

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г филета бакалара
  • Со и бибер по укусу
  • 50 г брашна
  • пола кашичице прашка за пециво
  • пола кашичице слатке паприке
  • 70 мл воде
  • пола кашичице маслиновог или биљног уља
  • уље за пржење

Припрема:

Филете бакалара осушите папирним убрусом. Посолите и побиберите с обе стране. Оставите их 15 минута.

У чинији просејте брашно, додајте со, бибер, паприку и прашак за пециво. Додајте воду и уље, па све добро промешајте док не добијете глатку смесу. Филете поспите брашном с обе стране. Исеците их на мање комаде, премажите тестом и ставите у загрејано уље.

Пржите на средње ниској ватри око 5 минута са једне стране, затим окрените и пржите још 3-5 минута док не добију златну боју.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОГИНУО РАМОС: Шпански фудбал тугује због трагичне саобраћајне несреће