НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком

Новости онлине

22. 03. 2025. у 11:30

Хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком се лепе за прсте, прави су деликатес.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,4 кг пилећих крилаца
  • 1 кашика прашка за пециво
  • 1 1/4 кашичице соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • 1/2 кашичице црног лука у праху
  • 60 г путера
  • 2 кашичице ситно насецканог белог лука
  • 2 кашике сецканог першуна
  • 3 кашике ренданог пармезана

Припрема:

Како бисте направили пилећа крилца на овај начин, прво загрејте рерну на 200 степени. Обложите плех фолијом и ставите решетку за рерну на врх тепсије. Ставите пилећа крилца у велику посуду. Додајте прашак за пециво, со, бибер, бели лук у праху и црни лук у праху.

Промешајте како бисте пилетину равномерно прекрили прашком за пециво и зачинима. Поставите крилца на сталак у једном слоју. Пеците 45 минута или док не постану златно-смеђа и хрскава. Ставите путер и бели лук у малу посуду и отопите.

Пустите да се путер охлади 2-3 минута, а затим умешајте першун и пармезан. Премажите мешавину путера преко крилаца. Сервирајте одмах, са сосом за умакање по жељи.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)

ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)

ВЕЛИКИ пожар избио је у петак рано ујутру на гасној мерно-регулационој станици Суџа у руској Курској области, кључној тачки за транзит руског гаса ка Европској унији, према извештајима руских медија.

21. 03. 2025. у 08:03

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

БОМБА У ИТАЛИЈИ: Јувентус смењује Тијага Моту, стиже легенда Интера (ФОТО)