ХРАНЉИВ И ЗДРАВ ОБРОК: Блитва са кромпиром по рецепту Џејмија Оливера
Припремите овај укусан и здрав оброк.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кромпира
- 500 г целера
- 500 г куване блитве
- 250 мл павлаке за кување
- ½ мускатног орашчића, наренданог
- 30 г путера
Припрема:
Како бисте направили блитву на овај начин, загрејте рерну на 180°Ц. Кромпир и целер ољуштите, исперите, па нарежите танко, рецимо 2-3 мм дебљине, и ставите у засебне чиније. Испирајте обе чиније исеченог поврћа док вода не буде бистра. Оцедите поврће и грубо осушите.
Покријте дно велике посуде за печење исеченим целером, лагано преклапајући кришке. Преко целера поспите кувану блитву. Покријте блитву исеченим кромпиром, поново лагано преклапајући кришке. Павлаку зачините сољу, црним бибером и мускатним орашчићем и тиме прелијте слојеве исеченог поврћа.
Распоредите одозго путер. Пеците у рерни 45 минута, док не порумени. Оставите да одстоји око 10 минута пре јела. Пријатно!
(stvarukusa)
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком
22. 03. 2025. у 11:30
ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)
26. 03. 2025. у 08:30
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"
НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.
25. 10. 2025. у 19:17
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)