ХРАНЉИВ И ЗДРАВ ОБРОК: Блитва са кромпиром по рецепту Џејмија Оливера
Припремите овај укусан и здрав оброк.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кромпира
- 500 г целера
- 500 г куване блитве
- 250 мл павлаке за кување
- ½ мускатног орашчића, наренданог
- 30 г путера
Припрема:
Како бисте направили блитву на овај начин, загрејте рерну на 180°Ц. Кромпир и целер ољуштите, исперите, па нарежите танко, рецимо 2-3 мм дебљине, и ставите у засебне чиније. Испирајте обе чиније исеченог поврћа док вода не буде бистра. Оцедите поврће и грубо осушите.
Покријте дно велике посуде за печење исеченим целером, лагано преклапајући кришке. Преко целера поспите кувану блитву. Покријте блитву исеченим кромпиром, поново лагано преклапајући кришке. Павлаку зачините сољу, црним бибером и мускатним орашчићем и тиме прелијте слојеве исеченог поврћа.
Распоредите одозго путер. Пеците у рерни 45 минута, док не порумени. Оставите да одстоји око 10 минута пре јела. Пријатно!
(stvarukusa)
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком
22. 03. 2025. у 11:30

ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)
26. 03. 2025. у 08:30

КРЕМЉ ОБЈАВИО УСЛОВЕ ЗА САСТАНАК ПУТИНА И ЗЕЛЕНСКОГ: Прво мора ово да се догоди!
СУСРЕТ украјинског председника Владимира Зеленског и председника Русије Владимира Путина је могућ уколико делегације Украјине и Русије постигну одређене договоре, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков у обраћању новинарима.
17. 05. 2025. у 11:48

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русију ће на преговорима у Истанбулу представљати ова два званичника
ВИСОКИ бивши званичник Кремља, који је желео да остане анониман због осетљивости теме, рекао је да ће Русију на предстојећим преговорима у Истанбулу представљати министар спољних послова Сергеј Лавров и саветник председника за спољну политику, Јуриј Ушаков, објавио је лист Вашингтон пост.
14. 05. 2025. у 09:19

"УБИЋУ СЕ, ХОРОР!" Марија открила дуго чувану тајну: "Рођена сам без..."
"ЈА ћу да се убијем, значи хорор!"
16. 05. 2025. у 13:39
Коментари (0)