РЕЦЕПТ ЗА НАПУЉСКЕ ЛАЗАЊЕ: Након којих нико не остаје гладан

Новости онлине

07. 04. 2025. у 08:30

Оригиналне напуљске лазање праве се са ћуфтицама, сиревима и јајима и идеалне су за ручак.

РЕЦЕПТ ЗА НАПУЉСКЕ ЛАЗАЊЕ: Након којих нико не остаје гладан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике уља
  • 12 кора за лазање
  • 4 тврдо кувана јајета, насецкана
  • 400 г моцареле, исечене на комаде
  • 200 г ситно наренданог пармезана
  • 200 г рикота сира
  • рукола, за украс

За сос:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • 200 г кобасице, исечене на мале комаде
  • 1 л парадајз пасте

За ћуфте:

  • 1 кг мешавине млевеног меса
  • 100 г ситно наренданог пармезана
  • 100 г старог хлеба, грубо исецканог, натопљеног са 160 мл млека
  • 1 јаје

Припрема:

Како бисте направили ове лазање, прво направите сос. Загрејте уље у великој шерпи на јакој ватри. Додајте комадиће кобасице и пржите, повремено мешајући, 3-5 минута, док не порумене. Додајте парадајз пасту и оставите да проври. Смањите топлоту на ниску и кувајте, повремено мешајући, 15-20 минута, док се сос мало не згусне. Зачините по укусу.

У међувремену обложите плех папиром за печење. Ставите састојке за ћуфте у велику чинију, зачините по укусу и промешајте да се сједине. Разваљајте једну по једну кашичицу мешавине у куглице и ставите на припремљен плех. Оставите у фрижидеру 30 минута да се стегну. Загрејте 2 кашике уља у великом тигању на јакој ватри и пржите ћуфте 5-6 минута, док не порумене.

Затим обложите велики плех папиром за печење. Коре за лазање бланширајте у великом тигању са кључалом сланом водом, 30 секунди сваки, да мало омекша. Покапајте уљем, а затим ставите на припремљени плех. Загрејте рерну на 200°Ц. Подмажите подлогу и странице посуде за печење димензија 23 цм x 33 цм x 7 цм. Сипајте мало соса у подлогу посуде и распоредите. Покријте са 4 листа за лазање, тако да стану у један слој.

Премажите са једном трећином преосталог соса, а затим са једном трећином исеченог јајета, ћуфтама и сиревима. Поновите са преосталим састојцима још два пута, завршавајући сиревима разбацаним по врху. Покријте фолијом и пеците 45 минута, а затим скините фолију и пеците још 20 минута или док не порумени.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од 45 и плаћаћемо је још

ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још

ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.

13. 12. 2025. у 15:33

Коментари (0)

ПРЕПЛАКАЛА САМ ЦЕЛУ НОЋ: Карлеуша у паници због приватних снимака и слика - Све смо претражили, преврнули... (ВИДЕО)