РЕЦЕПТ ЗА НАПУЉСКЕ ЛАЗАЊЕ: Након којих нико не остаје гладан

Новости онлине

07. 04. 2025. у 08:30

Оригиналне напуљске лазање праве се са ћуфтицама, сиревима и јајима и идеалне су за ручак.

РЕЦЕПТ ЗА НАПУЉСКЕ ЛАЗАЊЕ: Након којих нико не остаје гладан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике уља
  • 12 кора за лазање
  • 4 тврдо кувана јајета, насецкана
  • 400 г моцареле, исечене на комаде
  • 200 г ситно наренданог пармезана
  • 200 г рикота сира
  • рукола, за украс

За сос:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • 200 г кобасице, исечене на мале комаде
  • 1 л парадајз пасте

За ћуфте:

  • 1 кг мешавине млевеног меса
  • 100 г ситно наренданог пармезана
  • 100 г старог хлеба, грубо исецканог, натопљеног са 160 мл млека
  • 1 јаје

Припрема:

Како бисте направили ове лазање, прво направите сос. Загрејте уље у великој шерпи на јакој ватри. Додајте комадиће кобасице и пржите, повремено мешајући, 3-5 минута, док не порумене. Додајте парадајз пасту и оставите да проври. Смањите топлоту на ниску и кувајте, повремено мешајући, 15-20 минута, док се сос мало не згусне. Зачините по укусу.

У међувремену обложите плех папиром за печење. Ставите састојке за ћуфте у велику чинију, зачините по укусу и промешајте да се сједине. Разваљајте једну по једну кашичицу мешавине у куглице и ставите на припремљен плех. Оставите у фрижидеру 30 минута да се стегну. Загрејте 2 кашике уља у великом тигању на јакој ватри и пржите ћуфте 5-6 минута, док не порумене.

Затим обложите велики плех папиром за печење. Коре за лазање бланширајте у великом тигању са кључалом сланом водом, 30 секунди сваки, да мало омекша. Покапајте уљем, а затим ставите на припремљени плех. Загрејте рерну на 200°Ц. Подмажите подлогу и странице посуде за печење димензија 23 цм x 33 цм x 7 цм. Сипајте мало соса у подлогу посуде и распоредите. Покријте са 4 листа за лазање, тако да стану у један слој.

Премажите са једном трећином преосталог соса, а затим са једном трећином исеченог јајета, ћуфтама и сиревима. Поновите са преосталим састојцима још два пута, завршавајући сиревима разбацаним по врху. Покријте фолијом и пеците 45 минута, а затим скините фолију и пеците још 20 минута или док не порумени.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

УКРАЈИНА У ШОКУ: Ево шта је Русија управо добила од целе Европе