НАПРАВИТЕ ПАСТУ СА ЦЕЗАР САЛАТОМ: Преукусан, здрав и брзински ручак

Новости онлине

09. 04. 2025. у 11:30

Паста са цезар салатом се прави брзо, врло је богата различитим укусима и можете да је прилагођавате по жељи.

НАПРАВИТЕ ПАСТУ СА ЦЕЗАР САЛАТОМ: Преукусан, здрав и брзински ручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

За прелив:

  • 2 кашичице сенфа
  • 2 кашике свежег лимуновог сока
  • 2 кашичице павлаке
  • 180 мл мајонеза
  • 2 кашичице млевеног белог лука
  • 80 г ситно ренданог пармезана

За салату од тестенина:

  • 230 г тестенине
  • 200 г зелене салате исецкане
  • 250 г печеног белог меса исецканог на комадиће
  • крутони
  • пармезан, за посипање

Припрема:

Како бисте направили пасту са цезар салатом, прво припремите прелив. У средњој чинији умутите сенф, лимунов сок, павлаку, мајонез и млевени бели лук, док се добро не сједине. Умешајте рендани пармезан и бибер, а затим оставите прелив по страни док правите салату. Скувајте затим тестенину, оцедите је и пребаците у велику чинију за сервирање.

Исеците зелену салату на комадиће, а затим их додајте у посуду са тестенином. Додајте припремљени прелив и мешајте да се сједини. Убаците крутоне и украсите пармезаном. Сервирајте одмах или ставите у фрижидер до сервирања.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ГОДИНЕ СУ САМО БРОЈ: Душан Тадић бољи чак и од Месија