СОЧНЕ ШНИЦЛЕ У БИБЕР СОСУ: Јело као из најбољег ресторана

Новости онлине

11. 04. 2025. у 08:30

Било да желите да импресионирате госте или једноставно припремите врхунски оброк за своју породицу, бибер шницле су прави избор. Овај француски класик спаја сочан бифтек са хрскавом корицом од бибера и богатим, кремастим сосом од коњака.

СОЧНЕ ШНИЦЛЕ У БИБЕР СОСУ: Јело као из најбољег ресторана

Foto: Printskrin Youtube

Састојци (за 2 порције):

  • 2 одреска (340 г сваки, извађени из фрижидера 1 сат раније)
  • 3 кашике црног бибера у зрну (крупно измрвљеног)
  • 2 кашичице крупне соли
  • 2 кашике неутралног уља 
  • 1/3 шоље коњака (или ракије)
  • 1 шоља павлаке за кување
  • 1 кашика хладног несланог путера
  • 1 мањи црни лук

Припрема:

Осушите одреске папирним убрусима и посолите их са обе стране. Крупно измрвљен црни бибер ставите на тањир и утисните одреске са обе стране да се формира ароматична кора. Загрејте велики тигањ на средње јакој ватри. Додајте уље, а када заблиста, ставите одреске у тигањ. Пеците 4 минута по страни, без померања, како би се створила хрскава кора. Ако одресци имају масноћу са стране, подигните их хватаљкама и пропржите док не порумене. Када достигну унутрашњу температуру од 49-52°Ц, пребаците их на даску за сечење и покријте фолијом да се одморе.

Из тигања излијте вишак масноће и додајте сецкан лук са прстохватом соли. Динстајте 2-3 минута док не омекша, затим склоните тигањ са ватре и додајте коњак. Вратите тигањ на ватру и кувајте док алкохол скоро не испари. Додајте павлаку и кувајте још 2-3 минута, док се сос не згусне и лепо прекрије кашику. Скините са ватре и умутите хладан путер за богатији укус.

Сипајте мало соса на тањир, ставите одрезак преко и прелијте остатком соса. Послужите уз печени кромпир, пире кромпир или хрскави багет.


Савети:

Важно је да месо одстоји на собној температури пре припреме.
Користите свеже измрвљен црни бибер за интензиван, ароматичан укус и хрскаву текстуру.
Не померајте месо током печења како би се створила савршена корица.
Сос од коњака – Алкохол појачава дубину укуса, али ако га немате, можете користити ракију или бурбон. Обавезно кувајте док алкохол не испари, остављајући само богат укус.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

СРБИ СУ ПОВЕЛИ И ЊЕГА! Албанци о човеку који је дошао са фудбалерима Србије у Тирану