САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама

Бојана Јовановић

09. 04. 2025. у 08:30

Кад замирише сланиница одмах вам пође вода на уста, а још кад је додате у гулаш са шампињонима, ух, нема тога ко ће му одолети!

САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 600 г свињског врата без коске

- 100 г сланине

- 300 г шампињона

- две веће главице црног лука

- 1 шаргарепа

- млевена црвена паприка (и љута и слатка)

- со, по жељи

Припрема гулаша са печуркама

Лук исеците на ребарца и продинстајте на уљу, па додајте сецкану сланину и шаргарепу. У другом суду на добро загрејаном уљу пропржите врат сечен на коцкице, док се не ухвати корица. Пребаците месо у лук са сланином, додајте млевену црвену паприку по укусу, затим мало воде и промешајте. Тек тада убаците и крупно сечене печурке и со, по потреби. Кувајте 10-15 минута, односно док се печурке не скувају. Служите уз кромпир пире са кајмаком.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЛУДАЧКИ ЉУБАВНИ ЖИВОТ ПРЕМИНУЛОГ НОБЕЛОВЦА: Оженио две рођаке, развео се због лепотице, па праву љубав пронашао у позним годинама